ΚΥΘΗΡΑ - Ένα υπέροχο νησί!

Τα Κύθηρα είναι ένα πανέμορφο νησί. Συνδυάζουν την φυσική ομορφιά των Επτανήσων με την τραχήτα του τοπίου των Κυκλάδων. Υπάρχουν πλήθος αξιοθέατα και ξεχωριστές παραλίες να απολαύσει ο επισκέπτης σε όλο το μήκος και το πλάτος του. Ένα από τα σημαντικά του πλεονεκτήματα είναι το πλήθος των οικισμών του. Παραδοσιακά ή σύγχρονα, στην παραλία ή την ενδοχώρα, τα χωριά του νησιού κερδίζουν τις εντυπώσεις του επισκέπτη.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Δεκάδες αξιοθέατα θα συναντήσει ο επισκέπτης του νησιού στους 56 και πλέον οικισμούς του. Ενετικά κάστρα, ιστορικά μνημεία από τον καιρό της Ενετοκρατίας, μαγευτικά σπήλαια, ρεματιές με καταρράχτες, υπέροχες παραλίες σε απολήξεις φαραγγιών, κατανυχτικούς τόπους λατρείας και πολλά ακόμα που συνθέτουν την εξαιρετική πολυμορφία των Κυθήρων.
Τα περισσότερα είναι εύκολα προσβάσιμα με καλούς δρόμους αλλά φυσικά υπάρχουν και πολλά ακόμα για τους «τολμηρούς» εξερευνητές των τοπίων της Ελλάδας.
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα επίσης του νησιού είναι ο πλούτος της ενδοχώρας του. Μικρά γραφικά χωριά και οικισμοί υπάρχουν σε όλη του την έκταση και αποτελούν έναν λαογραφικό θησαυρό για τον επισκέπτη, αφού αυτός ο τόπος κατάφερε να παραμείνει αγνός στο πέρασμα του χρόνου.
Επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον Ενετικό κάστρο της Χώρας, τον καταρράκτη του Μυλοποτάμου, το ψαροχώρι Αυλαίμωνας και το φανάρι στο Μουδάρι του Καραβά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει τους 60 και πλέον οικισμούς των Κυθήρων, κάνει το νησί έναν μοναδικό περιηγητικό παράδεισο. Υπέροχες διαδρομές μέσα σε κατάφυτες ρεματιές με πηγές, σε κακοτράχαλα μονοπάτια που οδηγούν σε ονειρικές παραλίες, σε παλιά γεφύρια και μύλους κάνουν τον επισκέπτη να νοιώθει σαν να περπατάει στο χρόνο.
Η μαγεία του πλούσιου βυθού των Κυθήρων αναδεικνύεται μέσα από την υποβρύχια κατάδυση. Πανέμορφα κοράλλια και βραχώδεις σχηματισμοί αποκαλύπτονται, ενώ ένας υπέροχος υποβρύχιος κόσμος αγκαλιάζει και ηρεμεί τον επισκέπτη, χάρη στην απώλεια της βαρύτητας. Πολλές από τις υποβρύχιες θαλασσοσπηλιές των Κυθήρων μένουν ακόμα ανεξερεύνητες. Στα Κύθηρα υπάρχει οργανωμένη σχολή Scuba diving.
Η θάλασσα των Κυθήρων προσφέρεται επίσης για θαλάσσια σπορ όπως το Σκι, το Windsurfing, η Ιστιοπλοΐα, το Κανό, το Καγιάκ θαλάσσης κ.α
Τέλος πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βόλτα με σκάφος σε ερημικές παραλίες του νησιού ή η επίσκεψη στη θαλασσοσπηλιά της βραχονησίδας Χύτρας (ή Αυγό).

Δείτε εδώ το βίντεο προβολής του Δήμου Κυθήρων