Διακόφτι - Η "Καραϊβική" των Κυθήρων

Το Διακόφτι είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό των Κυθήρων με γαλαζοπράσινα νερά που έχει αναπτυχθεί αρκετά κατά τα τελευταία χρόνια. Ιδανικός τόπος για οικογενειακές διακοπές με αμμώδη ρηχή παραλία,  παραδοσιακά σπίτια χτισμένα κατά μήκος της και ταβέρνες και καφετέριες δίπλα στη θάλασσα.
Πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο είναι και το ναυάγιο του πλοίου Nordland που προβλήθηκε ιδιαίτερα στο γνωστό  τηλεοπτικό σήριαλ του Mega Channel “Ετσι ξαφνικά”, το οποίο, (πλοίο),  προσέκρουσε στη νησίδα Πρασονήσι και σήμερα είναι μισοβυθισμένο πλησίον του λιμανιού, αποτελώντας τουριστικό αξιοθέατο αλλά και εξαιρετικό σημείο για υποβρύχια εξερεύνηση, (scuba diving).

Το χωριό μας Ενα όμορφο ψαροχώρι

Παραδοσιακά μικρά καΐκια και βάρκες ελλιμενίζονται στον μικρό παλιό μώλο του χωριού, ενώ απέναντι, στα Μακρυκύθηρα, ή αλλιώς “το νησί των λογοτεχνών”, βρίσκεται το λιμάνι του νησιού των Κυθήρων το οποίο συνδέεται με το χωριό με μια γέφυρα.
Στο κοντινό λιμάνι του Διακοφτίου οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό από αυτόματα μηχανήματα.
Στην περιοχή βρίσκεται επίσης η Αγία Μόνη, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του νησιού που χτίστηκε το 1840 και γιορτάζει στις 6 Αυγούστου, όπου και διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι. Η Αγία Μόνη λόγω του υψομέτρου της προσφέρει υπέροχη θέα προς τον οικισμό.
Στο βουνό ανάμεσα στο Διακόφτι και τον Αυλαίμωνα βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην οποία βρέθηκε ένα από τα σημαντικότερα Μινωικά ιερά κορυφής στον κόσμο.
Στο Διακόφτι βρίσκεται ακόμα το γνωστό πλέον, σπήλαιο της Χουστής όπου βρέθηκαν σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα του 4.000 π.χ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για το Διακόφτι